وزارت رفاه هم اعلام كرد كه براساس اين مصوبه با حفظ ميانگين رشد ۱۰درصد، توزيع ميزان افزايش در هر يك از موارد خدمات (هتلينگ، دارو، تجهيزات، ويزيت و...) براساس مصوبه شورايعالي بيمه تا 48ساعت آينده با تشكيل جلسه مربوطه تعيين ميشود. درحاليكه وزير بهداشت و مسئولان اين وزارتخانه سكوت كردهاند، رئيسكل سازمان نظام پزشكي در نامهاي به معاون اول رئيسجمهور مصوبه دولت را موجب بهتزدگي و اعلام نارضايتي آحاد جامعه پزشكي كشور توصيف كرد. عليرضا زالي انقباض تعرفهها را سناريوي نخنما و پوپوليستي سنوات اخير دانست و تصريح كرد: همانطوركه بارها اعلام كردهايم سناريوي شكستخورده سركوب تعرفهاي و بيتوجهي به واقعيات اقتصادي نظام سلامت تجربه تلخ حداقل 2دهه اخير در كشور بوده است. به نوشته وي، مصوبات سال قبل و سالجاري هيأت وزيران بهشدت از مسير گفتمان دولت روحاني براي قيمت تمامشده منحرف شده است. ميانگين افزايش تعرفههاي درماني از سال94 نسبت به سال93 ، 9درصد بود اما با توجه به بازنگري كتاب ارزشهاي نسبي خدمات سلامت(ويرايش اول) در سال 93، بسياري از تعرفههاي پزشكي بين 120تا300 درصد افزايش پيدا كرده بود.
رئيس سازمان نظام پزشكي انتقادات خود را تندتر هم كرد و مصوبه دولت را به مثابه تير خلاص در اقتصاد نظام سلامت كشور توصيف و به دولت گوشزد كرد كه انتظار حمايت سازمان نظام پزشكي از چنين تعرفههايي چه در بخش دولتي و چه خصوصي غيرمنطقي خواهد بود. زالي همچنين در نامه خود نوشت: بديهي است از عوارض مترتبه مسبوقالذكر، اين سازمان تبري خواهد جست.
- سلامت مردم قرباني منافع بيمهها
عضو شورايعالي سازمان نظام پزشكي كشور هم گفت: شنيدهها حكايت از آن داشت كه شورايعالي بيمه كه حافظ منافع بيمههاست، در مصوبه پيشنهادي خود كه آن نيز با قيمت تمامشده خدمات فاصله داشت، رشد ۱۵ تا ۲۰درصدي را تقديم هيأت دولت كرده بود، اما همان پيشنهاد كه مورد نظر شورايعالي بيمه و كميسيون اجتماعي دولت بود و براساس منابع بيمهاي كشور محاسبه شده بود نيز به تصويب دولت نرسيد. طاهرخاني تأكيد كرد: دولتمردان بهجاي الزام سازمانهاي بيمهگر به ايفاي تعهداتشان، امسال هم بهمنظور حفظ تعادل اقتصادي بيمهها، تعرفهها را بر مبناي حقايق نظام سلامت اعلام نكردند. وي با عنوان اين مطلب كه تنها مديران نظام بيمهاي كشور از اين مصوبه سود خواهند برد، توضيح داد: چون به رغم رشد ۱۴درصدي در منابعشان، رشد پرداختهايشان به مراكز خصوصي، دولتي و دانشگاهي تنها ۱۰درصد رشد خواهد داشت.
- پايان طرح تحول؟
انتقاد نظام پزشكي از مصوبه دولت در حالي است كه هفته گذشته وزير اسبق بهداشت كه حالا نايبرئيس مجلس هم شده است، اقدامات وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت را حاتمبخشي توصيف كرده بود. پزشكيان گفته بود اقدام دولت در بهداشت و درمان بهخصوص در طرح تحول سلامت پاشنه آشيل دولت خواهد شد چون اعتباري كه دولت امسال براي بيمهها درنظر گرفته است، حتي بهاندازه بدهي سال گذشته بيمهها نيست به همين دليل آنها هر قدر هم بخواهند خدمت ارائه كنند ديگر پولي وجود ندارد ولي باز هم دولت در اين شرايط اصرار دارد كه همان راه غلط را ادامه دهد. بهگفته وي، وزارت بهداشت از يكسري بيمارستانها خواسته تا بهصورت رايگان مردم را درمان كند و در مقابل از بيمهها خواسته تا پول درمان را به بيمارستانها بدهند آن هم در شرايطي كه دولت چنين اعتباري و افزايش تعرفهها براي بيمهها را درنظر نگرفته است كه بخواهد هزينه بيمارستانها را تأمين كند. پزشكيان افزود: توقعي در جامعه ايجاد كردهاند كه با منابع همخواني نداشته ، بعد ميگويند مردم راضي هستند. خب، معلوم است كه مردم از ارائه خدمات رايگان راضي خواهند بود. در همان ابتداي اجراي اين طرح در جلسهاي با حضور مسئولان دولتي اين موضوع را متذكر شدم كه اين طرح برخلاف قانون و بدون مستندات علمي و تجربه بينالمللي انجام شده است.
- حاتم بخشي به پزشكان؛ معلمان 1/5 ميليون
پزشكيان: آيا انصاف است كه به يك معلم در تهران يا بازنشسته ارتش ماهانه 1/5 ميليون تومان حقوق داده شود و وقتي جلوي مجلس براي بيان حرفش ميآيد او را به زندان بيندازيم اما در مقابل پزشكي ماهانه 50تا 60ميليون تومان درآمد داشته باشد؟ پس اگر پولي وجود داشته باشد بايد براساس عدالت و انصاف توزيع شود نه اينكه يك طرف را راضي كنند و بهدنبال آن كل جامعه ناراضي باشند. بودجه در مردم توقع ايجاد كرد؛ اينكه بخواهيم حاتم بخشي كنيم درست نيست.
- مشكل از ناحيه جهانگيري نيست
در نامه زالي، رئيس سازمان نظام پزشكي با وجود انتقادهاي تند از مصوبه دولت، خطاب به اسحاق جهانگيري آمده است: اينجانب از ديدگاه مترقي حضرتعالي نسبت به بخش خصوصي و نيز امعان نظر ويژه جنابعالي نسبت به جامعه خدوم پزشكي اطلاع موثق دارم.
نظر شما